ALFAKUNTOUTUS - TUKIASUMINEN PISPALA

Tukiasuminen Pispalassa

Suomen Erityisasunnot Oy:n rakennuttama 34-paikkainen Alfakuntoutus Pispalan tukiasumisyksikkö sijaitsee entisen Pispalan paloaseman saneeratuissa tiloissa. Tilat ovat kokeneet suuren muodonmuutoksen, mutta henkivät silti edelleen paloaseman hienoa, historiallista tunnelmaa modernilla tavalla. Yksikköön on rakennettu  viihtyisiä ja yksilöllisiä, hyvin varustettuja kerrostaloyksiöitä.

Yleisissä tiloissa on huomioitu kuntoutumisen tukemiseen ja asumistaitojen harjoitteluun liittyvät tavoitteet, joten asukkailla on käytössään mm. ryhmätilat, pesutupa sekä keittiö- ja saunatilat. Henkilökunta on tavoitettavissa arkisin klo 8–18 sekä lauantaisin ja arkipyhisin klo 9–16.

Tukiasunnot on tarkoitettu yksin asuville tamperelaisille ja orivesiläisille täysi-ikäisille pitkäaikaisasunnottomille, jossa pääpaino on mielenterveyskuntoutujissa, jotka tarvitsevat tukea kuntoutumiseensa toimintakyvyn kohentamiseksi ja elämänhallinnan saavuttamiseksi. Yksikössä tuetaan asiakasta päihteettömään elämäntapaan. Päätavoitteena on tukiasumisjakson (6 kk–2 vuotta) jälkeen siirtyä omaan asuntoon Pispalan tukiasumisyksikön ulkopuolelle, joten  kaikki toimintamuotomme palvelevat tätä tarkoitusta.

Yhdessä tekeminen ja ryhmätoiminta ovat tärkeässä asemassa kokonaisvaltaisen kuntoutumisen edistämisessä, mutta yhtä tärkeää on yksilöllinen, suunnitelmallinen ja tavoitteellinen tuki kuntoutujalle hänelle nimetyn omavalmentajan avulla. Sekä ryhmä- että yksilöohjauksen avulla vahvistetaan yksilön kokemusta arvokkaasta, osaavasta ihmisenä sekä  pärjäävyydestä itsenäisenä, täysivaltaisena yhteiskunnan jäsenenä.

Lisätietoja asunnoista ja palveluista saat ottamalla yhteyttä tukiasumisen ohjaajiin.

Yhteydenotot

Ma – pe klo 8 – 18
La & arkipyhät klo 9 – 16

Ohjaajat:
puh: 040 714 7647
Sähköposti: pispala.tukiasuminen[ät]alfakuntoutus.fi
Osoite: Pispalan valtatie 58, 33270 Tampere

Vastaava ohjaaja:
puh: 040 7147 646
Sähköposti: pispala.vastaava[ät]alfakuntoutus.fi
Osoite: Pispalan valtatie 58, 33270 Tampere