KAUKSUN KARTANO

OSALLISUUTTA VAHVISTAVAN TYÖTOIMINNAN RYHMÄT KAUKAJÄRVELLÄ

HYVÄNTEKIJÄT – kierrätys kunniaan

Puuvillapaidoista pipoja, farkuista laukkuja, pilleistä himmeleitä – Hyväntekijät tekee lahjoituksina tulleista materiaaleista pienimuotoisia käsitöitä. Ryhmässä korjataan ja uudistetaan tekstiilejä talon asukkaille ja työntekijöille. Hyväntekijät on mukana myös talon sisäisissä tapahtumissa leipomalla ja valmistamalla pientä myytävää tilanteen mukaan.

KAHVIN JA KEITTIÖN MESTARIT – keittiön ja kahvilan haasteet tutuiksi

Keittiöllä ja kahvilassa on monenlaista avustavia tehtäviä. Työtehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu, kahvin keittäminen, leipominen, ruoan valmistuksen avustavat tehtävät, ruuan esille laitto, kattaukset, tiskaus sekä muut keittiön työt. Vastuu lisääntyy taitojen kasvaessa. Tekemällä oppii.

TALKKARIT – nuo villit veijarit

Jos pora pysyy kädessä, nautit puutarhan hoidosta tai maalaaminen on intohimosi, tässä tekijälle tilaisuus! Talkkarit -ryhmä kulkee Nauhan eri yksiköissä tekemässä kiinteistö- ja pihatöitä. Toimenkuvaan kuuluvat myös kuljetus- ja muuttohommat. Yksilöllisesti, kuntosi huomioon ottaen.

SIISTIKSI – nykypäivän tekniikoilla

Nauhalla on mahdollista tehdä monenlaista siistimistyötä useassa eri ympäristössä. Unohda rikkalapio ja kiffeli. Meillä opit aulaemännän, vahtimestarin ja siistijän hommat. Opiskele tutkinnonosia työn ohessa ja tutustu nykypäivän puhdistuspalvelualaan.

KULTTURELLIT – hyvinvointia kulttuurista

Toiminta sopii kirjoittamisesta, musiikista, näyttelemisestä ja kuvataiteista kiinnostuneille. Kultturelleissa voi tehdä asioita oman kiinnostuksensa mukaan. Saa vierailla museossa, maalata öljyväreillä, kirjoittaa lehtijuttuja tai opiskella kuvankäsittelyä. Draamaryhmässä voi suunnitella esityksiä ja esiintyä vaikkapa vanhainkodissa. Ryhmäläisenä voi laulaa bändissä, opetella soittamaan kitaraa tai paukuttaa rumpuja.

KILIMANJARO – tavoitteet korkealle

Tämä ei ole mikään taukojumppa vaan elämänhallintaa, ulkoilua, metallista kuntoa ja haasteita. Tässä ryhmässä tavoitellaan korkeampia mestoja. Ryhmässä hikoillaan ja opitaan uusia taitoja. Samalla kunto nousee. Kolmannen tason päässä häilyy palkinto: vaellus/kiipeilymatka todella korkealle. Ryhmää ohjaa ammattilainen ja toimintaa dokumentoidaan päivittäin. Pispalan portaat, Mustavuori, kuntosali, metsät sekä uimahalli ja avannot tulevat tutuiksi. Sitoudut 2-4 ryhmäkertaan viikossa.

GAIA – luontopainotteinen toiminta

Tämän ryhmän mukana pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan luontoretkiä ja vierailuja luontotoimintoja toteuttaviin tahoihin, liikkumaan luonnossa ja tutustumaan eläimiin. Ja mikä parasta, toteuttamaan viherpeukalon unelmaa – kasvattamaan, huolehtimaan ja hoivaamaan kesäkukkia, yrttejä ja muita pienviljelijän kasvatteja. Kenties ohjelmassa on myös yöllinen laulajaretki tai syksyinen sienestys. Ryhmä päättää.

RISTEYS – kulttuurit kohtaavat

Työtoimintaa suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Ryhmässä opitaan suomen kieltä keskustelemalla suomalaisesta ja ryhmäläisten omista kulttuureista. Harjoitellaan suomen kirjoittamista ja ääntämistä, tietokoneen käyttöä sekä asiointia lääkärissä, kaupassa tai linja-autossa. Ryhmä tekee tutustumisretkiä esimerkiksi kirjastoon. Kulttuurit kohtaavat kahdessa ryhmässä, toinen torstaisin ja toinen perjantaisin.

SOSIAALINEN KUNTOUTUS

Sosiaalinen kuntoutus on matalan kynnyksen tavoitteellista toimintaa,
joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Palvelun sisältö räätälöidään
asiakkaan tarpeiden mukaan. Meillä voit kirjoittaa, maalata, tehdä
pihatöitä, liikkua ryhmässä tai vaikkapa kokkailla keittiöllä!

Kaikkiin ryhmiin kuuluu matalan kynnyksen liikuntaa sekä ryhmässä että yksin. Ohjautuminen tapahtuu aikuissosiaalityön kautta.

Lisätietoja:

Valmentaja Lotta Virta
050 448 1727