MUOTOILU- JA DESIGNPAJA

Kuntoutuspolun Muotoilu-designPajalla on tarkoituksena tutustua erilaisiin materiaaleihin ja tehdä monenlaisia tuotteita. Luomme eri tuotekonsepteja, hahmotamme tuotteen tarpeet, asiakaskunnan ja teemme valmiin tuotteen. Tavoitteenamme on osallistua vuoden aikana kolmeen eri myyjäistapahtumaan.

Miksi tehdään, miten tehdään ja millä tehdään”

Ideana on suunnitella ja tehdä työ, joka menee kaupaksi. Teemme enemmän “sarjatuotantoon” keskittyneitä tuotteita, mutta saattaa mukana olla myös jotain uniikkeja kappaleita, sekä löytöjä. Mietimme missä tuotteitamme voisi myydä ja kuinka markkinoilla voisi edistää tuotteen myyntiä, siinä apunamme myös Kuntoutuspolun MediaPaja.

Käytämme luovuutta tuotteen suunnittelussa ja valmistuksessa. Muotoilu- ja designPajalle tuleva henkilö oppii tekemään tuotteen alusta loppuun sekä toimimaan yhteistyössä eri pajojen kanssa (MediaPaja, Puu- ja EntisöintiPaja), jolloin oppii hyödyntämään yhteistyökumppaneita ja saa tuotteelleen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Hän oppii myös etsimään ja vertailemaan materiaalien hankintapaikkoja, löytämään tuotteen valmistukseen tarvittavia materiaaleja eri paikoista sekä käyttämään tuotteessa kierrätysmateriaaleja.

Muotoilu- ja designPaja on tarkoitettu tuotteen suunnittelusta ja valmistamisesta kiinnostuneille, joille käsillätekeminen on mukavaa työtä. Aiempaa materiaalituntemusta ei tarvita. Kiinnostus on hyvä lähtökohta, jota tukee halu olla luova.

Ohjautuminen Muotoilu- ja designPajaan Tampereen työllisyydenhoidon palveluyksikön TYPAn työtoiminnan tai aikuissosiaalityön kautta.

Muotoilu- ja designPajalla toiminta alkaa yhdeksältä ja siihen voi osallistua ma-to.

Lisätietoja

Työvalmentajat: 040 868 2491

Sähköposti: design(ät)sawu.fi